Acasă | Înregistrare | Autentificare
Site-ul meu
Meniu site
Autentificare

Căutare
Calendar
«  Decembrie 2014  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2014 » Decembrie » 8 » TURTE CU JULFA
1:13 PM
TURTE CU JULFA
CHEF DAN -Bucatarie Traditionala Romaneasca http://chefdan391.ucoz.ro

TURTE CU JULFA

RETETA NR 10;

       Ingrediente:
  1. Faina alba               =2 kille,
  2. Apa                        =1,15 litri,
  3. Sare                       =30 gr ,
  4. Samanta de canepa =1 killa,
  5. Zahar                      =0,5 kille,
  6. esenta de rom         =1 bucata ,
  7. Scortisoara  baton   =1.    
      MODALITATE DE LUCRU:
 Framantam un aluat mai consistent din apa ,faina ,sare .Portionam in 4 sau 6 dupa care fiecare bucata o intindem cat de subtire,o taiem in 9 buc .Fiecare bucatica se coace pe plita iar toate se  lasa la uscat pana a doua zi .
Samanta de canepa se chisaza in chiua cu Maiul pana se lipeste de chiua .Se spala intr-o apa si se strecoara printr-o sita .Apa rezultata se pune la fiert se urmareste indeaproape pana iese la suprafata o spuma consistenta ,care o luam cu o spatula si o dam deoparte .
In aceasta spuma (crema ,julfa )adaugam zahar si esenta de rom sau dupa plac de oricare ,si obtinem o crema dulce aromata .
Apa ramasa de la fiertura cu batonul de scortisoara si cu putin zahar sau nieri di alghini se pune iar la fiert ca sa oparim turtele .
Gata oparite asezam un strat de turte ,un strat de julfa pana se termina .
In vasul in care le-am asezat deasupra punem inca 2-3 polonice de zeama .Lasate la rece pina in ziua de AJUN cand se pot servi.
Vizualizări: 221 | Adăugat de: cozmadaniel50 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 1
0
1  
CHEF DAN -Bucatarie Traditionala Romaneasca
In diferite zone ale Moldovei le gasim sub denumirea de PELINCILE LUI ISUS sau SCUTECELE DOMNULUI.
Stramosii nostri au preluat aceasta reteta din bucataria Orientala avand ca pornire reteta BACLAVALEI.
La etnicii VLAHI din Timocul bulgaresc si cel sarbesc o gasim sub numele de BACLAVAUA VLACHA.

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]