Acasă | Înregistrare | Autentificare
Site-ul meu
Meniu site
Autentificare

Căutare
Calendar
«  Ianuarie 2015  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2015 » Ianuarie » 24 » TOCANA DE PACELE
10:19 AM
TOCANA DE PACELE
CHEF DAN Bucatarie Traditionala Romaneasca

RETETA Nr 13

                   TOCANA DE PACELE

INGREDIENTE :

  1. Rasol de vita           =1,5 kg.
  2. Articulatii de vita      =2 kg,
  3. Burta de vita (vine si tendoane)=2 kg ,
  4. Ceapa                      =1,5 kg,
  5. Piper boabe     
  6. Foaie de dafin,
  7. Sare ,
  8. Ulei                           =150 ml,

MOD DE LUCRU:


Un vas mare in care sa punem la fiert ,rasolul,articulatiile si burta ,la foc moale si pe indelete ,vreme de cateva ceasuri bune pana ce cade carnea de pe oase ,si sa nu se topeasca burta ,chiar daca este cazul ,o scoatem mai inainte de vreme .
   La fel ca si la TUSLAMA alegem de la burta vinele si le taiem in felii mici .
,curatam articulatiile de gelatina si de maduva de este cazul,desfacem carnea de pe RASOL  si obtinem astfel anume bucati pentru tocana ce o avem de facut .   Curatam ceapa si o taiem jullien,o tragem la tigaie pana se aureste si se moaie ,adaugam PACELELE (bucatile rezultate ) ,le incorporam cu ceapa facuta deja ,asezonam cu sare ,piper si doua foi de dafin ,iar in 5-7 minute dam tigaia de pe foc.Mamaliga calda ,branza de burduf sau iute de 2-3 ani vechime,un RACHIU odihnit in butoi de dud si sa te pui pe treaba ,sa nu zic altfel ca se poate si asa .
                               POFTA BUNA SI POHTITI LA MASA NOASTRA !!!!
 
Vizualizări: 348 | Adăugat de: cozmadaniel50 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]