Acasă | Înregistrare | Autentificare
Site-ul meu
Meniu site
Autentificare

Căutare
Calendar
«  Ianuarie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2016 » Ianuarie » 8 » RACITURI DE PORC
6:11 PM
RACITURI DE PORC
CHEF DAN -Bucatarie Traditionala

RETETA NR 22

          RACITURI DE PORC

Ingrediente:

  1. Picioare de porc neafumate       =2 buc,
  2. Picioare de porc afumate           =2 buc,
  3. Rasol mediu de porc neafumat   =1 buc,
  4. Rasol de porc afumat                =1 buc,
  5. Capatana de porc  (parte )         =1 buc.
  6. Morcov                                     =0,5 kg ,
  7. Ceapa                                      =5-6 buc,
  8. Telina                                        =0,25 kg,
  9. Usturoi                                     =3 capatani mari,
  10. Sare          dupa plac si dupa gust,
  11. Apa                                         =8 litri aproximativ .
  12. Patrunjel                                  =1 leg .

Mod de lucru:

Pricina mare la aiasta reteta si grijanie cu socoteala la asa casa de boieri .
Daca ti apuci sa tocmesti asa bucate ,va trebui sa li aduni mai intai ,sa li intorci pi tati fetile ,sa ai la indemana ceva apa calda in care sa pui toate bucatile si sa le lasi la MOI cam pret de o giumatati di ceas .
Li tragim o spalatura zdravana sa sa duca spurcaciunea di pi ele ,li aruncam in oala ,adaogim apa cam o palma mi mult decat samnul carnii.
Apa este musai sa cie rece ,focu tre sa cie nic,nic di tat si lasat asa pana ci chica carnea di pi oase .
Dupa ce am spumat de mai multe ori si zama ii limpede ,dupa ci o tras 2-3 clocote punem legumele la cert .
O singura apa alta ii bai mare ,asa ca sa nu facem de vreo prostie mai mare decat noi ,
Dupa ce s-o cert indeajuns ca sa cada carnea de pe oase ,dam bucatile deoparte si le lasam la rece pentru a le dezosa .
Adaugam usturoiul chisat,hulburam zama in oala si lasam la hodina pentru a sa limpezi .
Pregatim castroanele sau strachinili ,asezam pintrijalu,apoi oliaca di morcov,carnea si peste aiestea turnam zama .
Li dam la rece pana se incheaga dupa care pot fi servite ,nu imi ramane decat sa va urez POFTA BUNA!!!
Vizualizări: 200 | Adăugat de: cozmadaniel50 | Tag-uri: aspic, piftie, racituri | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 1
0
1  
biggrin biggrin biggrin

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]