Acasă | Înregistrare | Autentificare
Site-ul meu
Meniu site
Autentificare

Căutare
Calendar
«  Ianuarie 2015  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2015 » Ianuarie » 28 » PAPANASI CU DULCEATA SI ZMANTANA
7:12 PM
PAPANASI CU DULCEATA SI ZMANTANA
http://chefdan391.ucoz.ro

RETETA Nr 15  

      Papanasi cu dulceata si zmantana

INGREDIENTE:

  1. Branza de vaci sau urda           =1kg,
  2. Faina OOO Nule                      =600 gr ,
  3. Oua                                        =8 buc,
  4. Zahar                                      =250 gr,
  5. Zahar vanilat pudra                   =100 gr,
  6. Esenta de ROM                       =2 fiole ,
  7. Praf de copt                             =1 lingurita ,
  8. Bicarbonat de sodiu                 =2 lingurite,
  9. Alamaie                                   =1 buc,
  10. Zmantana cat de multa ,
  11. Dulceata aia mai faina si mai dulce din camara .

MOD DE LUCRU :

Tati aiestea care-s de trebuinta cu grija atent vamuite si cantarite ,branza ,ouale,zaharul simplu si cel vanilat ,esenta de ROM li amestecam intr-un vas .
Intrun pahar punem bicarbonatul si praful de copt pe care il stingem cu zama di la o Alamaie,o turnam peste, dupa care adaugam treptat faina pana obtinem un aluat mai putin moale decat normal.
Modelam 20 de bile mici si le asezam pe pat de faina .
Din restul de coca fitil lung si tocmim 20de portii care le modelam rotund.Un vas cu margini inalte in care punem 1 litru de uleisi il incingem pe plita .
Cand este gata de incins ,aplatizam bilele mari si facem o gaura in mijloc ,dupoa care o punem la prajit in vas .
Se rumenesc bine si cu atentie sa se patrunda ,se scot ,se aseaza pe prosop absorbant pentru a prelua surplusul de ulei .
La fel si bilele mici cu specificatia ca ele raman rotunde .
Cand sant gata pot fi servite atat calde cat si reci.Montajul este o treaba delicata si trebuie tinut cont de specificul acestei retete.
Vizualizări: 138 | Adăugat de: cozmadaniel50 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 1
0
1  
Spui BUCOVINA,spui Pampuste,spui Papanasi ,spui Alivenci,spui Poale-n Brau,da cate nu spui atunci cand diseci bucatariatraditionala Bucovineasca ....!!!

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]