Acasă | Înregistrare | Autentificare
Site-ul meu
Meniu site
Autentificare

Căutare
Calendar
«  Ianuarie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2016 » Ianuarie » 10 » Painea REGILOR
4:50 PM
Painea REGILOR
CHEF DAN-Bucatarie Traditionala

 

Reteta NR 24

              PAINEA REGILOR

  1. Ingrediente : 

  2.   Faina alba 650                                 750 gr ,
  3.  Faina integrala sau tarata alimentara  750 gr ,
  4. Drojdie comprimata                            25 gr,
  5. Bors de casa                                    1 litru .
Cu aceste produse v-om pregati o maia de consistenta smantanei sau a unei creme ,care va fi lasata la fermentare intre 14 -17 ore .Nici mai mult nici mai putin ,in acest ragaz de trei ore avem tot timpul din lume sa prelucram maiaua .

      Ingrediente :

  1. Faina alba 650                                   750 gr ,
  2. Faina integrala sau tarata alimentara   750 gr,
  3. Drojdie comprimata                            20 gr,
  4. Sare                                                 36 gr ,
  5. Apa                                                   800 ml ,
  6. Bors de casa                                     650-750 ml .
Se framanta dupa regula de baza a Brutariei urmarind sa nu incalecam sarea cu drojdia .fainurile aerate, apa calaie .Framantatul va fi MOALE ,foarte greu de lucrat,presaram faina peste el ca sa-l putem diviza ,cantari si aseza in tava .Tavile unse cu ulei si tapetate cu faina ,sau imbracate cu hartie de copt .Le lasam la dospit intre 50 -70 min pana isi marste volumul vizibil in tavi.Manevratul tavilor se face cu mare atentie deoarece riscam sa dea inapoi lucru pe care nu n-il dorim .
Pregatim cuptorul la 225 gr Celssius si o durata de timpde 45 de minute ,coacem mai mult decat de obicei si verificam prin cantar sau scobitoare .
Dupa coacere trebuie sa avem in vedere ca timp de trei ore produsul obtinut nu se taie deoarece se cruzeste
respectand aceste reguli v-om avea un produs de cea mai inalta calitate ,cu un continut ridicat de fibra,indicat a se servi la micul dejun .Fac specificatia ca aceasta reteta s-a folosit in fabricatia brutariei ce desrvea Casa Regala pana in anii 1935-1938 in BUCURESTI.
Vizualizări: 244 | Adăugat de: cozmadaniel50 | Tag-uri: Casa, paine, regala, reteta, tarata, integrala | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]