Acasă | Înregistrare | Autentificare
Site-ul meu
Meniu site
Autentificare

Căutare
Calendar
«  Octombrie 2014  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2014 » Octombrie » 12 » COLTUNASI CU BARABULE
9:47 PM
COLTUNASI CU BARABULE

http://chefdan391.ucoz.ro

CHEF DAN-Bucatarie Traditionala Romaneasca

        RETETA nr4

                       COLTUNASI CU BARABULE

    Pentru 8 portii:            -ALUAT-

  1.  Faina alba de grau              =1 kg,
  2. Apa                                    =475 ml,
  3. Sare                                   =un varf de cutit.

                                   -FRAMANTAT-

  1.  Barabule(picioci,crumpi)      =750 gr ,
  2. Ceapa                                =200 gr,
  3. Ulei                                    =100 ml,
  4. Piper alb macinat,
  5. Sare.
  6. Apa 

Modul de lucru:

       Aluatul esti samplu di tat ,faina ,apa ,sare ,fara di drojdie,framantat mai tari decat cel di pane,il lasam la hodina pana ni facim celilalti nevoi.

       Barabulile trebuiesc cierte ca lumea,dupa cari li pasam ca sa-l facim un bulihai di piure.

       Dansa ,ceapa ,caci dispri ea esti vorba ,taiata manantel o aruncam in tigaie

si cu oliaca di olei tragim o carcaliala di ceia sfanta cum ii sadi ghini ..Amesticam piure-ul cu ciapa ,dam de KIPERI  si sare dupa pohta noastra iar aiasta ciind zasa umplutura ii gata .

        Tocmim in patru  aluatul hodinit .Luam ciucitoru si intindim foaie cam la o giumati di santima di groasa ,taiem in patrateli di 5/5 santimi .

        Ciecari patrat esti umplut pi nijloc cu o liungura di umplutura ,trasa parti pisti parti ,indesati marginili cu furculita ,asazati pi un perdaf di faina sa nu sa lichiasca di masa .

        Intr-o oala mai maricica cu apa pi trei sferturi sa da in clocot dupa cari bagam la ciert COLTUNASII .Cand iasa diasupra inca un minut zabava ,dupa cari ii scoatim si ii asazam pi farfurii dupa portii.

        Oliaca di zaar,oliaca di nieri di alghini sau ceva zmantana  stransa di pi laptarili di CHISLEAG nu va faci altceva decat sa ni lingim si pi deste.

        POHTA S_AVETI CA FOAMI VA ESTE !!!

Vizualizări: 141 | Adăugat de: cozmadaniel50 | Tag-uri: barabule, cartofi, coltunas, crumpi | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 1
0
1  
Nu pre stiu di undi sa incep dar stiu ca trebui sa termin,asa ca mult n-am sa va tin din treburi.Nici nu va dati ghini cu sama cat di lesniciosi di facut,cat de savurosi sant,si ci pohte nebuni starnesti cand ii pui in strachina.
    RAMANE DOAR SA INCERCATI CA SA AVETI CE POMENI !!!

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]